EUA Ruta 66

Jens Wiegand

jens Ruta 66 euaA través de l’industria cinematogràfica, per molts els Estats Units és el país estranger més conegut, inclús sense haver-lo trepitjat mai. És gairebé automàtic que a una persona amb curiositat innata se li desperti l’instint de voler comprovar els tòpics que transmeten les pel·lícules.

Alguns estereotips semblen ser absolutament reals, com per exemple els controls de la policia: et paren en mig del no res, van armats amb la pistola a la vista, porten ulleres de sol i et venen a demanar la documentació per la finestra del conductor. Per sort, normalment et deixen marxar sense més problemes.

Sense dubte, és un país fantàstic per viatjar. No és precisament exòtic, però té quasi tot el que pot oferir un país occidental: ciutats bullicioses amb una estètica urbana incomparable, un alt nivell cultural, pobles perduts i encantadors, habitants amables i comunicatius i grans espais naturals i salvatges, difícils de trobar en la nostra superpoblada Europa. Aquesta gran varietat el fa un país contradictori i a vegades, inclús, paradoxal, una característica que forma part d’un gran país per on viatjar.

Van ser les casualitats de la vida que em van portat a fer de guia pel Nord d’Amèrica (tot i que també m’agraden molts altres països, per no dir tots). Al 2006 vaig començar a treballar amb el meu amic i mestre Francesc Nolla, que també es presenta en aquest web com a gran especialista d’Alaska, Canadà i l’Oest Americà. Em va enviar a guiar viatges per les Rocoses. Fins a aquell moment m’havia atret molt més l’oest africà, per on havia portat varis grups.

Però els destins són imprevisibles i des de llavors he portat més de 20 grups pels Estats Units i he trepitjat més de 40 dels seus 50 estats. El format més habitual és guiar grups que van en moto, típicament per les rutes més famoses com: la Ruta 66, la Costa a Costa o la Ruta del Pacífic. Però també organitzo viatges totalment personalitzats, temàtics o, inclús, missions comercials. Les propostes més estranyes seran benvingudes.

Vaig néixer a Alemanya al 1967, vaig estudiar geografia i història a les universitats d’Hamburg i Liverpool. Ara porto 15 anys vivint a Catalunya. Parlo Alemany, Català, Castellà, Anglès i Francès. He publicat dos guies de viatges sobre els Estats Units, sóc soci de la “International Travel Writers Alliance” i he col·laborat en programes com “Callejeros Viajeros” de la Cadena Cuatro.

Properes sortides:

Els Alps amb Moto – Alemanya, Àustria i Italia de l’11 al 19 de juny 2021

Costa a Costa De Nova York a San Francisco del 5 al 24 de juliol 2021

Ruta 66 De Chicago a Los Angeles del 31 de juliol al 15 d’agost 2021

Ruta 66 De Chicago a Los Angeles de l’11 al 26 de setembre 2021

Més informació: www.rumbo66.cat  / rumbo@rumbo66.cat / telèfon: 637747839

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s