Israel

Montse Martínez

Montse IsraelNo és orient ni occident , és Israel. Des del riu Jordà al Mediterrani, un mosaic de cultures, llengües, colors, religions, però sobretot de contrastos: muntanyes amb valls verdes al nord  i  desert al sud,  l’extremisme religiós de Jerusalem amb la laica Tel Aviv,  democràcia i ocupació, histories de pau i conflicte. 4000 anys de judaisme envers 60 anys d’un Estat Jueu. Cada pedra una  història.  Amb l’ajut de Déu i de les armes començà fa cent anys un experiment: el projecte de construir una nació, que malgrat s’hagi aconseguit la nació, l’experiment encara no ha acabat. Pocs  llocs produeixen sentiments tan extrems d’amor i d’odi. Pels peregrins parlem de Terra Santa, milers d’ells arriben a aquesta Terra anhelant el poder viure la Fe seguint el Camí dels Profetes.

Palestina: És Orient Mitjà, àrab, cristiana i musulmana, envoltada per un mur;  l’única sortida: Jordània. Una Terra sense país, persones sense terra. Història, arqueologia, teologia, gastronomia però, sobretot, el sobreviure present.  Jenin, Nablus, Ramalla, Jerusalem, Taybe, Betlem, Hebron i quan sigui possible també serà Gaza part de la visita. Un viatge pels  aspectes d’aquesta terra i les persones que hi viuen.

Em dic Montse Martínez Clotet, sóc nascuda a Mataró (1969) on vaig acabar l’escola, en aquella època es deia COU. Llicenciada per la Universitat de Heidelberg (Alemanya) en Filologia Alemanya i Romàniques. Vaig arribar a Israel l’any 2000; sóc tour operadora i guia turística amb llicència del Ministeri de Turisme Israelià. Parlo 6 idiomes: Català, Castellà, Alemany, Anglès, Hebreu i Àrab. Visc amb el meu marit i dues filles a Nazaret. Us animo a descobrir en Català els aspectes d’aquesta part única al món.

Més informació: montseguiaisrael@gmail.com o al telèfon: 00 972 502502228

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s