París

Oriol Catalán

Doctor en història medieval. Professor en educació secundària i a la Universitat Pompeu Fabra. Vaig estudiar a París fa una pila d’anys, hi he tornat regularment, i ara hi visc. He obtingut el Carnet de guia oficial que em permet fer visites a l’interior de museus i també per exteriors: Notre-Dame (malauradament, a partir d’ara per fora), Sainte-Chapelle, Louvre, París medieval, Museu de Cluny, Revolució francesa, el Marais jueu, Museu Picasso, El Montmarte de Picasso i Toulouse-Lautrec…

París és una ciutat capaç del millor i del pitjor: és cara, hi fa molt fred a l’hivern, no és especialment acollidora… però és París, centre de la vida politica i cultural d’Europa durant segles. Aquí hi va néixer la universitat i hi han passat personatges com Pere Abelard, Margarita Porete, Lluís XVI i Maria Antonieta, Robespierre, Victor Hugo, Napoleó o Hitler… Hi ha des dels monuments més visitats del món fins a racons poc transitats on es pot veure passar la vida de la ciutat i la seva història: les pastisseries, els mercats al carrer, els carrerons del Barri Llatí, l’Òpera del fantasma, les barricades dels Miserables o els jardins de Luxemburg són espais menys turístics però fonamentals per entendre el que fa de París una ciutat diferent a qualsevol altra, la ciutat probablement més revolucionària del món.

Si vols recórrer la ciutat amb mi, estaré encantat d’acompanyar-te!

Més informació: http://www.parisencatala.wordpress.com/

 

One response

  1. Ester

    Hola, Hem estat uns dies en família per París amb l’Oriol de guia. Ha estat fantàstic. Molt pràctic i instructiu. Ens ho hem passat molt bé. Quan hi tornem segur que repetim. Merci Beaucoup Oriol.

    Ester, Joan Josep i Arnau

    Setembre 30, 2019 a les 11:23 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s