Top
Què és L’Associació - Guies del Món
fade
421
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-421,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,mega-menu-main-navigation,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Què és L’Associació

Al lloc més impensable del món hi trobaràs sempre un català amb una màquina fotogràfica penjada del coll. Les catalanes i els catalans viatgem molt, ens agrada conèixer altres cultures, la diversitat ens fascina, però el món del turisme molt sovint no contempla la diversitat ni les anomenades llengües minoritàries. Fins fa pocs anys els serveis guiats en català no existien en cap país fora de l’Estat espanyol i trobar guies catalanoparlants autoritzats a l’exterior encara avui dia costa molt.

L’Associació de Guies Catalans del Món és una entitat sense ànim de lucre que ajuda els turistes catalanoparlants a trobar i a gaudir d’un servei guiat en català també quan viatgen fora de Catalunya.

L’entitat impulsa un turisme de qualitat i professional a l’exterior en català, amb la finalitat de normalitzar la llengua catalana.

És pionera en la creació una xarxa internacional de guies locals catalanoparlants autoritzats i l’autora de la primera pàgina web que permet trobar-los amb facilitat.

L’Associació va néixer el 2012. D’aleshores ençà ha anat creixent i actualment formen part d’aquesta associació guies catalanoparlants dels 5 continents.

El 23 d’octubre del 2018 va ser guardonada amb el premi de Menció Especial per Generalitat de Catalunya durant la VII edició dels Premis Pompeu Fabra, premis que s’atorguen a persones, entitats, empreses i organitzacions que treballen a favor de la llengua catalana.

Què fem

  • Donem a conèixer els serveis guiats en català que hi ha arreu del món a través d’aquest web amb anuncis, la participació en fires i altres.
  • Busquem els guies catalanoparlants que hi ha pels 5 continents per tal d’acollir-los dins l’associació i donar-los visibilitat a través d’aquest web.
  • Treballem perquè cada cop més guies locals d’arreu del món usin la llengua catalana.
  • Treballem perquè la llengua catalana sigui reconeguda oficialment com a llengua del turisme als països a on aquesta encara no ho és.

Quins serveis ofereixen els guies de la nostra associació

En aquesta web hi trobareu els guies catalanoparlants dels 5 continents i els podreu contactar directament mentre organitzeu el vostre viatge, per tal de decidir quines visites fer amb ells, els dies que es duran a terme i per saber-ne el preu.

Hi trobareu quatre tipus de serveis:

Servei de guiatge personalitzat

Per a qui vulgui gaudir d’un servei guiat adaptat a les seves necessitats i als gustos personals. Podran gaudir d’aquest servei famílies, grups d’amics, persones que viatgen soles o grups preconstituïts que viatgen junts.

Visites guiades col·lectives

Aquest tipus de visites s’organitzen de moment en poques destinacions, però les podeu trobar també en aquest web. Són visites pensades per aquelles persones que volen compartir l’experiència amb més gent per tal que el servei guiat els surti més barat. Se’ls inclourà dins d’un grup format en el lloc de destí; els itineraris acostumen a ser itineraris essencials o d’interès generalitzat. A causa de la dificultat que encara hi ha per formar grups en llengua catalana, aquest tipus de visites col·lectives no les trobareu a totes les destinacions.

Visites guiades escolars

Normalitzar el català a les aules és també molt important. Per aquest motiu també hi trobareu visites guiades destinades a les escoles que viatgen fora de l’Estat espanyol durant, per exemple, el viatge de final de curs.

Atenció en llengua catalana

També hi trobareu touroperadors locals que no disposen de guies catalanoparlants degut a les lleis de guiatge del país, però que us atendran en català i us ajudaran a organitzar el vostre viatge i les vostres visites.

Organigrama

Presidenta:
Vanessa Barberà (Holanda)

Guies catalans del món

Secretaria:
Glòria Gay (Cambodja)

Tresorera:
Maria Miguel (Berlín)

Vocal:
David Càmara (Irlanda)

Mecenes del web

Rosa Bonmatí Guidonet

Alexandra Vila Sans

Anna Torra Riera

Noemí Turñé Sansi

Marta Vila Morros

Maria Hernandez Reig

Montserrat Puigdmont Casamajor

Nuria Cabestany Garcia

Joan Mas Hernandes

Rosa Reig Rovira

Clara Izard i  Gavarró

Ruth Gay

Magda Vila Reig

Roser Puig  Rodó

M.Pilar Salgado Navarro

Alba Albuixech Serra

Montse Jordà Garza

Montserrat Hernandez Reig

Anna Maria Pérez de la Poza

Gemma Majoral

Eduard Bartrina i Comalat

M.Dolors LLoret

Gemma Magriñà Pijem

Jordi Aloy

Montse Sallés Serra

Monica Matas Vilar

Oscar Pellicer López

Nuria Torra Riera

Jaume Espolsacs

Alicia Perez Pardo

Silvia Vilarrasa Andreu

Salvador Pallarès-Gari

Cristina Lopez Pujal

Miquel Bardenas Miro

Nuria Portabella

Lidia Orrit Bajona

Jaume Ilari Castells

Francesc Gómez Valls

Elisabet Rodriguez Barrufet

Esther Huguet Clariana

Roser Torres Sanz

Elisenda Feliu Pujol

Montserrat Reig rovira

Maria Pilar Rosanes

Eulàlia Molis San Vicente

Oscar Arenas Larios

Miguel V. Pardo Alonso

Entitat col.laboradora

Vols formar part de l’associació? Entra i ajuda’ns a seguir amb aquest projecte