Top
París - Guies del Món
fade
3306
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3306,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,mega-menu-main-navigation,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Guies del Món / París

París

per person

Oriol Catalán

Doctor en història medieval. Professor en educació secundària i a la Universitat Pompeu Fabra. Vaig estudiar a París fa una pila d’anys, hi he tornat regularment, i ara hi visc. He obtingut el Carnet de guia oficial que em permet fer visites a l’interior de museus i també per exteriors:

Notre-Dame (malauradament, a partir d’ara per fora), Sainte-Chapelle, Louvre, París medieval, Museu de Cluny, Revolució francesa, el Marais jueu, Museu Picasso, El Montmarte de Picasso i Toulouse-Lautrec…

París és una ciutat capaç del millor i del pitjor: és cara, hi fa molt fred a l’hivern, no és especialment acollidora… però és París, centre de la vida política i cultural d’Europa durant segles. Aquí hi va néixer la universitat i hi han passat personatges com Pere Abelard, Margarita Porete, Lluís XVI i Maria Antonieta, Robespierre, Victor Hugo, Napoleó o Hitler… Hi ha des dels monuments més visitats del món fins a racons poc transitats on es pot veure passar la vida de la ciutat i la seva història: les pastisseries, els mercats al carrer, els carrerons del Barri Llatí, l’Òpera del fantasma, les barricades dels Miserables o els jardins de Luxemburg són espais menys turístics però fonamentals per entendre el que fa de París una ciutat diferent a qualsevol altra, la ciutat probablement més revolucionària del món.

Si vols recórrer la ciutat amb mi, estaré encantat d’acompanyar-te!

Més informació: web de París en català o al meu correu electrònic

CONTACTA’NS PER MÉS INFORMACIÓ

  1

  Museu del Louvre

  Visita gairebé obligada per qualsevol visitant a París. Davant la impossibilitat de veure tot el museu en una sola visita, proposo un recorregut de dues hores de durada amb les peces més conegudes del museu ( Venus de Milo – Diana de Versailles – Victòria de Samotràcia – Gran galeria renaixentista – Mona Lisa – Coronació de Napoleó – Rai de la Medusa – La Llibertat guiant al poble – Esclaus de Miquel Àngel – Amor i Psique). En acabar, us podeu quedar al museu fins l’hora de tancament i veure altres seccions que us interessin.  
  2

  Introducció a la ciutat

  A més d’explicar l’evolució del centre històric, situarem els seus principals atractius, parlarem de les grandeses i misèries de la ciutat i de com sobreviure en una àrea metropolitana de més de deu milions de persones. Recorregut flexible, tot i que sol anar des del Panteó fins a l'Ajuntament, passant pels jardins de Luxemburg, Sorbonne, Sainte-Chapelle i Notre-Dame. Es pot sortir del vostre hotel. si està cèntric, i fer la ruta des d’allà.
  3

  Catalans a Montmartre

  Montmartre fou, entre 1880 i 1930 un punt d’atracció d’artistes de tot el món. Entre aquests, molts catalans viatjaren i visqueren a aquest barri, creant una serie de relacions entre ells i amb els altres artistes del barri, que es poden resseguir en una passejada de dues hores que ens portarà a reviure les experiències de Rusiñol, Casas, Utrillo, Clarasó, Canudas, Nonell, Pichot, Sunyer, Picasso, Canals, Miró i Dalí entre d’altres.
  4

  Versailles

  El Palau de Versailles va més enllà d’allò raonable. En el seu intent de divinitzar la monarquia, els reis de França van construir un temple excessiu i recarregat, però imprescindible per entendre la monarquia de finals del XVII i principis del XVIII. Podem fer la visita curta (anada a Versailles i visita del Palau. Després podeu triar entre tornar a París o visitar el jardí, els Trianons i el ‘racó’ de la reina per lliure) o la llarga (anar a Versailles + Palau + jardins + Trianons + Racó de la reina). En els dos casos, abans de tornar a París recomano passar pel ‘Jeu de pomme’, indret fonamental de l’inici de la Revolució Francesa.
  5

  Museu d'Orsay

  El Museu d’Orsay mostra innombrables obres mestres de l’impressionisme i post-impressionisme: Manet, Monet, Toulouse-Lautrec, Van Gogh… i molts d’altres per una experiència inoblidable. Al Contrari que al Louvre, una visita de dues hores a Orsay permet explicar la col·lecció, des dels inicis del Romanticisme fins a Van Gogh.

  • Hola, Hem estat uns dies en família per París amb l’Oriol de guia. Ha estat fantàstic. Molt pràctic i instructiu. Ens ho hem passat molt bé. Quan hi tornem segur que repetim. Merci Beaucoup Oriol. Ester, Joan Josep i Arnau Setembre 30, 2019 a les 11:23 am

   DEIXA'NS LA TEVA RESSENYA