Top
Pavia - Guies del Món
fade
3307
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3307,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,mega-menu-main-navigation,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
Guies del Món / Pavia

Pavia

per person

Simone Bertelegni

Bon dia a tothom, em dic Simone i vaig néixer el dia de San Joan del 1980; visc a la província de Pavia de tota la vida i en sóc guia turístic des del 2004.

Vaig estudiar català a la Universitat d’Alacant durant un any i m’agrada practicar-lo amb els turistes, llegint obres catalanes o el que sigui.

Sóc tot un seguidor de l’Athletic de Bilbao i en vaig fundar la penya italiana l’any 2000; ara som més de 150 bojos italians roig-i-blancs.

A més dels Lleons del Botxo, m’agrada llegir, viatjar, menjar bé, practicar esports i el bon vi.

Tinc dues feines totalment diferents: el de guia i l’altre a una petita editorial de Milá on hi faig una mica de tot ja que només som tres persones en plantilla. Sóc també traductor, i del català a l’italià he traduït, entre d’altres coses, les novel·les Camí de sirga de Jesús Moncada i Estruga i Gràcies per la propina de Ferran Torrent.

El tour que més m’agrada fer és el de la Cartoixa, a banda del del centre històric de la ciutat de Pavia. Recomano també visitar una petita-gran perla dels turons on he crescut, el monestir de Sant’Alberto di Butrio, del qual conec cada pedra. 

Ja sé que no són llocs i monuments molt coneguts a l’estranger, però es troben molt a prop de Milà i els que vinguin en tindran segur un bon record. 

Us espero a Pavia i, encara millor, als turons de l’Oltrepò Pavese per provar vins que no tenen res d’envejar als de Toscana i Piemont.

Vi aspetto.

Més informació:

Perfil de Linkedin
bertelegnisimone@gmail.com
tel: +39 3471075450

CONTACTA’NS PER MÉS INFORMACIÓ

  1

  Cartoixa de Pavia

  Monument emblemàtic del renaixement llombard, el segon més visitat a Llombardia després de la catedral de Milà, permet una visita gairebé completa de l’enorme monestir cartoixà (de fet, la Cartoixa més gran d'Europa). Punt de trobada: entrada del monument (fora).  
  2

  Pavia "breu"

  Ciutat pintoresca, universitària, antiga capital d’Itàlia (si així es pot dir) a l'Edat Mitjana, a escassos quilòmetres de Milà, pot sorprendre el viatger aficionat a l'art medieval i renaixentista. Si no teniu gaire temps, en un parell d'hores prometo ensenyar-vos molt. Punt de trobada: Pont Vell.
  3

  Pavia "intens"

  Ciutat pintoresca, universitària, antiga capital d’Itàlia (si així es pot dir) a l'Edat Mitjana, a escassos quilòmetres de Milà, pot sorprendre el viatger aficionat a l'art medieval i renaixentista. Si voleu visitar-la detingudament, i sobretot si sou aficionats a l'art romànic, proposo un itinerari de tres hores amb visita de l'interior d’almenys dos esglésies, incloent Sant Pere, fora del centre històric, el lloc on descansa el gran sant, teòleg i filòsof Sant Agustí. Punt de trobada: davant del Castell Visconteo.
  4

  La tomba del rei

  Si voleu conèixer la zona dels turons del vi anomenada Oltrepò Pavese, no us perdeu una petita-gran joia, el Monestir de Sant'Alberto de Butrio, on es guarda un sorprenent cicle de frescos i una tomba misteriosa, probablement l’autèntica tomba del rei anglès Eduard II.
  5

  Vigevano

  Si teniu una hora per dedicar-vos-hi, Vigevano és petiteta i té un centre històric menut, però la seva Plaça Ducal sol competir amb la de Sant Marc a Venècia com a "plaça més bella d'Itàlia". Pavia i Milà no es troben gaire lluny l’una e l’altra. Duració 1h20'. Punt de trobada: oficina de correus, via De Amicis

   DEIXA'NS LA TEVA RESSENYA