Vietnam

Miquel Angel Perez

IMG_2436 (6)  La meva arribada a Vietnam es remonta al 1999, pero abans vaig estar treballant a Tailandia al 1997 i 1998.

Desde el moment en que em vaig dedicar a estudiar la carrera de turisme a Girona, vaig tenir clar que el mon m’entusiasmava i em volia dedicar al sector de serveis i turisme.

Un cop aqui a Vietnam, el pais que m’ha acollit i donat una carrera professional solida, continuo aqui fins avui any 2016, amb canvis de tot tipus pel que fa la meva vida, pero sempre lligat al turisme, al sector de guiatge, desenvolupament i formacio de futurs professionals.

Vietnam es un pais amb moltissims recursos i molt ric en diversos camps: principal productor mundial de cafe, exportador de varis tipus de paix i marisc, primer mundial en produccio d’arros, i moltes altres coses. Els seus mes de 3000 quilometres de costa combinen be amb les 54 tribus oficialment reconegudes que viuen al pais, sobretot a les muntanyes del nord. Tambe tenim illes i una badia molt famos amb mes de 35 illots. Temples, tombes, pagodes, esglesies i demes conformen una mina d’or pels que fem de guies i ens dediquem a mostrar als ciutadans catalans el que tenim a la vora en aquest gran Vietnam.

Apart de tasques de guiatge i formacio de guies locals, he treballat en diverses companyies de creuers de luxe, tant a la badia de Ha Long, com al delta del Me Kong, portant clients cap a Cambodia i visitant Vietnam i tambe Phnom Penh i els temples d’Angkor a Siem Reap, antic regne d’Annam al sudest asiatic.

Apart de Vietnam i Tailandia, he viscut a Laos, a la capital Vientiane hi hem desenvolupat projectes, i tambe a Cambodja i Birmania. AIxo m’ha dut en moltes ocasions a visitar altres paisos del sudest asiatic, com Filipines, Singapur o Indonesia en varies ocasions, on hi tinc part del meu equip de treball, professionals i guies locals/internacionals que coordinen les tasques i visites que ens demanen els nostres clients.

Aqui a Vietnam fem diversos tipus de guiatge:

Ciutat Ho Chi Minh o la capital Hanoi, mercats locals, visita de llacs i rius, guies nocturns i de mig dia o dia sencer, museus, pagodes i temples…

Visites al delta del Me Kong i al delta del riu vermell a Hanoi, mercats flotants, illes de plantacions de fruiters, granges flotants de peix i marisc, escoles flotants i coordinacio amb ONG’s i altres organismes locals.

Visites a tribus i les zones altes de Vietnam, excursions al Fan Xi Pan, muntanya mes alta del sudest asiatic (amb o sense sherpas), excursions a antigues zones de vacances colonials franceses com Da Lat (zona de flors, viver de verdures, produccio de vi impulsat pels francesos en el passat), o les muntanyes vora Xina com Sa Pa, Lao Cai o Bac Ha i els seus mercats locals tradicionals.

Rutes del cafe o del te, visitant els productors, els torrats, producte final, degustacio i promocio local i de zones en desenvolupament. Rutes en bici, moto, cotxe, bus i bus obert amb parades, creuers locals i internacionals.

Illes i costa, visites a Phu Quoc (on hi ha altres catalans treballant), con Dao (antic Paulho Condor i preso de guerra), illes a Nha Trang i Da Nang, submarinisme, certificacions PADI. Sol i platja i activitats.

Ciutats imperials com Hue, antiga capital, i Hoi An, protegida per UNESCO, visita a palaus reials, zones de mandarins, temple de Literatura de Confuci a Hanoi, pagodes Caodistes al sud, temples xinesos a Cho Lon.

Tours historics: museu de guerra, tunels de guerrilla de Cu Chi, antiga zona desmilitarizada, museu d’historia, tours de antics soldats i temes relacionats. Tours culinaris, classes de cuina, compra al mercat i posterior proces.

Com veieu estem ben distrets a Vietnam, aixo es nomes una petita introduccio.

La meva dona i els meus dos vailets son vietnamites, els nens mig catalans mig vietnamites, lo Jordi Nam i la Raquel Anh.

Amant dels esports, ciclisme, futbol i professional del turisme i guiatge en quatre llengues, resto a la espera de poguer mostrar a la resta de catalans tot el potencial que ofereix Vietnam.

Apart de relacionar-vos amb la gent local a tots nivells, gaudireu d’un pais hospitalari, amb bons records i bones estones al voltant del te o del cafe al carrer. Amb una mitja d’edat de vora 30 anys, tothom vol aprendre i estar en contacte amb catalans.

 

Anuncis