Gàmbia

Joan Ramon Herrera

CAM01522Hola viatgers! Em dic Joan Ramon Herrera, encara que també em coneixen com el ” Diola català “. Treballo i visc a Senegal des de fa 20 anys; quasi mitja vida.

La meva aventura va començar l’ any 91 amb un viatge d’un mes per tot Senegal i Gambia amb el qual vaig poder conèixer la veritable riquesa d’aquests dos països i els seus habitants. Va ser un viatge totalment integrat, de família en família, i em va agradar tant que, l’any següent, hi vaig tornar… I l’any a sobre ja estava aquí instal·lat, amb molts somnis i moltes ganes de conèixer la vida africana. Pura i dura!

Vaig viure 4 anys en un poble, Thionk Essyl, d’ètnia Diola. Allà vaig aprendre la seva llengua i les seves tradicions, una de les més riques i més ben conservades de Senegal.

Temps més tard, em vaig instal·lar al poble pescador de Kafountine, on vaig obrir un dels primers campaments turístics de la zona i vaig començar a fer de guia pel meu compte amb grups de turistes i amics per tota la regió de la Casamance, descobrint llocs meravellosos i coneixent gent increïble.

Avui dia, he fet del què més m’agrada, la meva feina: treballo com a guia amb l’Associació Ethnic de turisme sostenible i solidari  www.aethnic.org i procuro fer conèixer aquests dos països com jo els vaig conèixer, des de dins, facilitant el contacte directe amb la gent…

La resta de la història ja us la explicaré, si voleu, sota un baobab, compartint un te a l’estil senegalès… i en català!

Més informació: a facebook o a africajotes2014@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s