Top
EL PA DE LA TOSCANA - Guies del Món
fade
479
post-template-default,single,single-post,postid-479,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,mega-menu-main-navigation,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Guies del Món / Curiositats  / EL PA DE LA TOSCANA
5 abr.

EL PA DE LA TOSCANA

Atenció amb el pa a Florència perquè no té sal! i ve de lluny…Pisa controlava i tenia el monopoli de la sal. No tenint bona relació amb Florència, el pisans augmentaven el preu de la sal que anava destinació a Florència. Era un producte molt valuós i necessari ja que s’ultitzava sobretot com a conservant per mantenir fresca la carn el màxim possible.

Davant de la pujada continua del preu, els florentins van decir d’utilitzar la sal pel què creien indispensable, per tant només com a conservant i reduir la sal en les altres coses considerades superflues. La sal al pà va ser considerar secundari i es va començar a fer sense fins al dia d’avui.

Com a alternativa, teniu un altre pà semblant al nostre pà de coca, pla amb oli al damunt i en aquest cas salat. Es diu “schiacciata” i és semblant a la “focaccia” tot i que si hem de ser sincers és molt millor perquè és més cruixent.

Del blog de la Sílvia de florència https://www.florenciacat.com/

Sense comentaris

Deixa el teu comentari: